Högtidliga arrangemang

Brödraskapet Saint Etienne kallar sina helkvällsevenemang för «chapitre». Under kvällen avlöser de kom­menterade vinprovningarna varandra och dessa inkluderar de olika vintyperna som finns i Alsace. Vid dessa chapitre är det möjligt att introniseras som Confrère/Consoeur, vilken avrundas med pompa och ståt genom styrelsens (Grand Conseil) högtidliga installation av de nya med­lemmarna. De högtidliga arrangemangen avslutas sedan med en galamiddag. Det är raffinerade gast­ro­nomiska mid­dagar, till­red­da av mästerkockar som alltid väljs ut bland de bästa kockarna i Alsace. Under middagen förenas ma­ten med de stora vinerna, viner som alla bär de mycket fordrande kvalitetssigillen från brödraskapet.

Inredningen håller samma klass som ett slott på 1500-talet. I parken och på borggården välkomnas gäs­terna till ljudet av jakthorn. I den stora källaren genomförs de traditionella ceremonierna och i de sto­ra mottagningssalarna dansar man på bonade trägolv. Givetvis ges det tillfälle att se det underjordiska oenoteket, där man kan få en skymt av Brödraskapets skatt.

Ett «chapitre» är också en uppklädd kväll, där deltagarna får uppleva en variation av elegant utstyrsel i skimret av Brödraskapets ordensband, värdinnornas folkdräkter och styrelseledamöternas breda svarta hattar och långa scharlakansröda mantlar.

Varje år genomför Brödraskapet ett antal traditionella och återkommande högtider «Chapitres Solennels». Information om dessa hittar Ni på Confrériets franska hemsida.

De traditionsrika högtiderna «Chapitres Solennels» är öppna för alla intresserade och är mycket uppskattade av alla dem, som älskar vinerna från Alsace. Det gäller såväl privatpersoner som yrkesmän, fransmän som icke-fransmän, nybörjare som erfarna vinkännare.

På förfrågan anordnar Confrérie Saint-Etienne även högtidliga arrangemang, som hålls i samma anda som ett tradi­tions­fyllt «chapitre». Det kan gälla Din familj, Ditt företag eller grupper med alltifrån 20 till över 250 deltagare. Högtiderna kallas då för «Chapitres Exceptionnelles» (extraordinära högtider), då Brödra­ska­pet anpassar arrangemanget med mat och vin efter beställarens önskemål och budget - allt till högsta kvalitet i en historisk och legendarisk slottsmiljö. Man kan då skapa en kväll fylld av härliga upplevelser och glädje.

Upplysningar kan fås på begäran hos kansliet.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.