Uthyrning av slottet

Château de Kientzheim, som nu ägs av Confrérie Saint-Étienne, byggdes på 1500-talet i anslutning till byn Kientzheims ringmur, nära Kaysersberg. Det har, som tidigare nämnts tjänat som residens för Karl V:s ärorika general Lazare de Schwendi. Han lär enligt traditionen ha introducerat druvan tokay i Alsace, vilken han tog med sig som krigsbyte från Ungern. Detta är dock inte en korrekt beskrivning av, hur den druva, som en gång kallades Tokay d’Alsace och som numera heter Pinot Gris, kom att införlivas med de traditionella druvsorterna i Alsace.

Slottet ägs av Confrérie Saint-Étienne sedan 1973 och inrymmer oenoteket, vars äldsta flaskor är från 1834. Det används nu för fester och kulturella och professionella arrangemang knutna till Alsacevinerna.

Slottets lokaler ger en mängd olika variationsmöjligheter och lämpar sig lika väl för småskaliga familjefester som glänsande officiella prestigearrangemang, som passar myndigheter, organisationer eller företag. Hela eller delar av Château de Kientzheim kan hyras för olika ändamål.

För dessa olika arrangemang erbjuds en rad olika tjänster beroende på beställarens behov. I anslutning till slottet finns en bevakad parkeringsplats för cirka 110 bilar. Slottet är utrustat med ett professionellt kök, vars utrustning tillfredställer de cateringfirmor som regelbundet anlitas av Brödraskapet vid de ordinarie gastronomiska högtiderna. Man erbjuder också uthyrning av köksporslin och dukar, AV-utrustning, bevakning av lokalerna och dess omgivning, blom- eller ljusdekorationer vid arrangemangen, fotograf och aktiviteter som orkester, jakthorn eller vinprovningar och mycket mer.

Upplysningar och priser fås på begäran från kansliet

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.